Ben & Jerry’s Chunky Monkey

Ben & Jerry's Chunky Monkey

Ben & Jerry’s Chunky Monkey är tillbaka och många verkar glada. Men finns det egentligen något att vara glad för? Det ska vi testa nu. Den lilla burken finns ännu bara hos Hemmakväll till hutlöst pris, men vad gör man inte för konsten. Beskrivningen av glassen är ganska tråkig och lyder;

Banana Ice Cream with Chocolatey Bananas & Walnuts

Utanför Europa innehåller Chunky Monkey fudge, vilket ska visa sig verkligen vara saknat här, då vi bara får valnötter och mörk chokladbanan i glassen. Bananglassen inger dock hopp.

Glassbasen har samma underbara konstgjorda godisbanansmak som vi tidigare fann i favoriten One Love. Glassen är gräddig, söt, len och fruktig.

Chokladbananerna består av mörk choklad som är ganska god men lite bitter och slätstruken. De funkar bra ihop med den söta glassen även om de känns överflödiga.

Valnötterna är vad som sänker denna glass totalt. De är mjuka och lite krispiga men tyvärr smakar vissa unket och rent av illa, som dålig fisk eller något. Det är riktigt oaptitligt och man undrar varför de har blandats ned i glassen över huvud taget.

Det är faktiskt svårt att förstå storheten med denna smak, när det går att göra så goda kombinationer med bananglass. Kommentarerna står till ert förfogande om ni är av annan åsikt.

Vad Kostar Ben & Jerry’s Chunky Monkey och var köper jag den?

Pris 89 kr(!)
Inköpsställe: Hemmakväll. Om några veckor i övriga butiker, som Mathem.
Rekommendation: Gillar du tråkiga saker nedblandat i din glass, så visst. Men vänta på ett lägre, rimligt, pris.

Betyg 2,5 av 5 sockerbitar.

Ben & Jerry's nygamla smak Chunky Monkey

Valnötter och chokladbananer finns i bananglassen.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.