Sandwich Semla

Sandwich Semla

Sandwich Semla från Hemglass verkar ha varit en efterlängtad nyhet om man ska tro aktiviteten i sociala medier när nyheten släpptes. Bilden på framsidan ljuger lite dock, då kakdelarna är mycket blekare än vad som utlovas.

Som sagt är hela glassen blek i färgen men den doftar verkligen av semla. Arom av både grädde, vetebulle, kardemumma och mandelmassa kommer ur förpackningen.

Även smaken bjuder på mycket kardemumma och mandelmassa vilket tillsammans med den oerhört gräddiga glassen funkar bra som substitut för en semla. Lite vanilj kikar också fram bland smakerna.

Tyvärr är kexet lite torrt och den där sköna segheten saknas. Det finns dock lite salt som hälsar på i vissa tuggor vilket är trevligt. De tydliga smakerna och kryddigheten gör att det blir en godkänd upplevelse. Eftersmaken bjuder sedan på mycket mandelmassa.

Vad kostar Sandwich Semla och var köper jag den?

Pris 129 kr för 10 st.
Inköpsställe: Hemglass, glassbilen.
Rekommendation: Älskar du semlor i alla dess former är detta något för dig.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Hemglass Sandwich Semla

Så blek ser den ut, Hemglass egen Sandwich med smak av semla.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.