Lakritsfabriken Sandwich Saltlakrits

Hemglass rullar ut en del nyheter i höst och en av dem är Lakritsfabriken Sandwich Saltlakrits. Ni som följt Sockerbiten ett tag vet att åsikten är att lakrits i glass är ett otyg. Men detta hajpade och roliga samarbete ska såklart få en chans.

Glassen och kexet är beige med mörka fläckar, inte jätteinbjudande direkt men doften av sockerkex lugnar ned. Sandwichen ser ganska liten ut, men den ska visa sig vara stor i smaken.

Genom hela glassen och kexet finns en tydlig smak av saltlakrits, utan att vara salt. Det är definitivt inte sötlakrits i alla fall. En viss ton av sockerkaka kommer från kexet också. Annars är det bara lakrits, lakrits, lakrits. Dessutom i olika sorters konsistenser. Kanske är det glassens styrka. Inget tjafs, bara lakrits.

Det känns som kvalitetslakrits men efter några tuggor blir det överväldigande och istället övergår smaken i en svampig och metallisk känsla. Man får vila munnen efter halva glassen.

Ni som älskar lakrits i allt lär gilla denna och en stor tumme upp ska ges för roliga samarbetskoncept som dessa.

Vad kostar Lakritsfabriken Sandwich Saltlakrits och var köper jag den?

Pris 159 kr för 10 st.
Inköpsställe: Hemglassbilen
Rekommendation: Gillar du saltlakrits och glass? Tveka inte.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Sandwich Saltlakrits med lakrits från Lakritsfabriken

Lakrits överallt!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.