Reese’s Clusters

Reese's Clusters

När som helst är julen här och äntligen har den omtalade julspecialaren Reese’s Clusters kommit till Sverige via Usagodis.se. Det är väl bara att ladda upp och testa.

Doften består av klassiskt jordnötssmör och avslöjar inte mycket mer än så. Bitarna är av perfekt storlek i ett behändigt format. Reese’s Clusters är helt enkelt en ljuvlig munsbit till jullovet.

Chokladen är fet och söt och innanför skalet finns en gedigen blandning av kolasås, jordnötssmör och diverse nötkross. Det senare hade vi gott kunnat vara utan. Även om nötterna skänker en krispighet tillför de inte så mycket smakmässigt. Istället är det jordnötssmöret och framförallt kolan som spelar huvudrollen.

Kolan är söt och kletig och går fint ihop med det lätt sockergryniga jordnötssmöret. Även om Reese’s Clusters hade behövt mycket mer sälta är det en god rackare med skön konsistens. Tyvärr lever den inte helt upp till de högt ställda förväntningarna som låg i klass med Reese’s Fast Break.

Vad kostar Reese’s Clusters och var köper jag dem?

Pris ca 79 kr.
Inköpsställe: usagodis.se.
Rekommendation: Inget att tveka på, köp minst en påse till julbordet.

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Chokladgodis

Här syns jordnötssmöret och kolan väl!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.