Leninade

Leninade

Leninade är lika knallröd som den är kultförklarad och har lika fyndig text på flaskan som den är förträffligt god. Läsken doftar syrlig lemonad med tydliga toner av citron och grapefrukt och brusar lätt när man häller upp den.

Leninade har en oväntat rund och rejäl sötma som på ett fint sätt korsas med syran hos en lemonad. Troligtvis är det tack vare sockerrören. Smakmässigt bjuder Leninade på toner av äpple och citron och visar sig vara en riktigt god sommardryck.

Sötman håller riktigt hög kvalitet även om en lätt bismak av plast visar sig ibland, men det är ingen fara på taket. Smaken är inte lika provocerande som titeln och de lustiga texterna på flaskan, istället bjuds du på en barnvänlig lemonad av högt snitt. Leninade är ett måste när du besöker det givna nya vattenhålet i Stockholm, Soda Nation på Södermalm.

Vad kostar Leninade och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Soda Nation.
Rekommendation: Måste provas, så är det bara.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.