Hammars Julmust

Hammars Julmust

Det här är inget annat än julmust! Etiketten visar nämligen bara en halvt deprimerad tomte med budskapet “julmu5t”, först på baksidan avslöjas bryggarens namn; Hammars (Filip månne?). I folkmun blir det helt enkelt Hammars Julmust. Ett stort plus för den skojiga kapsylen som visar en glad och uppåt tomte.

Det är lika bra att slita av nyss nämnda kapsyl och se den enormt stora skumkronan bildas ovan den mörka trolldrycken. Aromen är syrlig och doftar både humle och bränt socker. Själva mustsmaken är svag, istället är drycken barnsligt sockersöt. Det smakar cola blandat med must, en riktigt lyckad kombination. Ett förslag är att helt sonika döpa om den till “julcola” – kom ihåg var ni läste det först. Tyvärr besitter eftersmaken lite sötningsmedelsfasoner.

Hammars Julmust passar alla julbord och lite extra bra för de som inte lärt sig dricka julmust än. Som behöver konverteras från Coca-Cola helt enkelt.

Update 10/11-16: Den finns också i 1-liters PET-flaskor. Men glas är ju bäst.

Vad kostar Hammars Julmust och var köper jag den?

Pris ca 10 kr.
Inköpsställe; ICA Aptiten Södermalm.
Rekommendation: En av de bättre julmustarna där ute. Köp!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.