Häagen-Dazs Salted Caramel Cheesecake

Häagen-Dazs Salted Caramel Cheesecake

Äntligen har Häagen-Dazs Salted Caramel Cheesecake tagit sig hela vägen till Sverige. Redan i somras provade Sockerbiten glassen på Mallorca och den var så nära en full pott man kan komma. Nu är det dags för en riktig recension.

Sänk ned näsan långt i Häagen-Dazs Salted Caramel Cheesecake så stöter du på en doft av Digestivekex och cheesecake. Glassen är fylld av kexbitar som är sega varianter på en cheesecakebotten. De bidrar med en skön konsistens och en lätt och torr sälta.

En underbart god kolasås simmar också runt i glassen och förgyller varje tugga. Tyvärr når nivån på saltet inte hela vägen fram.

Glassbasen smakar tydligt av lite syrlig cheesecake som bakats till perfektion. Tillsammans med kexen och kolasåsen blir varje tugga fantastisk. Den ostiga dessertsmaken med en svag syra går hand i hand med de krispiga och lätt salta kexen och den ljuvliga kolasåsen med rejäl sötma.

Häagen-Dazs Salted Caramel Cheesecake är enormt söt men bjuder samtidigt på väl avstämda smaker och konsistenser.

Vad kostar Häagen-Dazs Salted Caramel Cheesecake och var köper jag den?

Pris ca 50 kr.
Inköpsställe: ICA Kvantum, Kungens kurva. MatHem.se om några veckor.
Rekommendation: Ingen tvekan, köp och skopa upp omedelbart!

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Glassburk

Här syns lite av fyllningen. Kolasås och kakbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.