GB Sandwich Pepparkaka

GB Sandwich Pepparkaka

Den har funnits flera gånger tidigare, GB Sandwich Pepparkaka, och nu är det dags att testa den noggrant. Vanliga GB Sandwich är ju en solid och klassiskt god glass, men här händer något magiskt.

Doften av pepparkaka är påtaglig och det ska visa sig att kakan är mer som deg än gräddad dito. Vilket ju är alldeles förträffligt, eftersom det är godare att äta upp degen än att grädda sina pepparkakor.

Pepparkakan är som sagt underbart degig och seg och smakar mycket, knäckigt och kryddigt. En sockerkrispig sötma gör att njutningen förhöjs ännu mer.

Den kritvita vaniljglassen är av billig kvalitet med mycket grädde och en del luft. Men det passar som handen i handsken ihop med de smakrika kakorna. Som en frozen cheesecake blir det nästan. GB Sandwich Pepparkaka borde helt enkelt bli en stående jultradition.

Vad kostar GB Sandwich Pepparkaka och var köper jag den?

Pris ca 10 kr (fyrpack). Annars ca 18 kr/st.
Inköpsställe: Hemköp, Huddinge. Styckvis lite överallt.
Rekommendation: Spring ut och leta och fynda.

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Sandwich

GB Sandwich Pepparkaka är ljusare än originalet och doftar mer.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.