Lelles Chokladdoppade Mini-Pepparkakor

Lelles Chokladdoppade Mini-Pepparkakor

Lelles Chokladdoppade Mini-pepparkakor är första säsongsgodiset från Candy People. Tydligen är fenomenet med chokladdoppade pepparkakor stort i Tyskland och Nederländerna. Vi har ju redan Göteborgs Kex Chokladdoppade Pepparkakskulor som var riktigt goda och hann först. Vi får se om dessa är i paritet. Lelles är i alla fall mycket billigare.

Mini-pepparkakorna kommer i tre smaker. Vit choklad, mörk choklad och mjölkchoklad. På så vis påminner upplägget om Polly. Men istället för en seg kärna finns här ett krispigt inre av pepparkaka som doftar igenom chokladskalet med ett kryddigt inslag av ingefära.

Den mörka chokladen är ganska bitter och smakar verkligen fruktig mörk choklad. Tillsammans med den kryddiga pepparkakan skapas en ganska vuxen smakbild. De två smakerna har dock lite svårt att samsas.

Mjölkchokladen är istället smörig och söt. Lagret av choklad är tjockt men ändå är det den starka pepparkakan som värmer i halsen efteråt. Kombinationen fungerar helt okej.

Sist kommer vi till den som funkar bäst. Vit choklad skapar tillsammans med den både blöta och krispiga pepparkakan en skönt degig känsla. Som att mumsa på pepparkaksdeg nästan. Sötman är rejäl och smaken av vanilj gör att det nästan smakar som pepparkaksglass. Det är de vita bitarna som går åt snabbast i den lilla påsen.

Det är en tydlig skillnad på de chokladdoppade mini-pepparkakorna där smakerna växlar från vuxet till barnsligt. Efteråt blir man lite torr i munnen, kanske för att det är ganska svårt att sluta äta dem.

Vad kostar Lelles Chokladdoppade Mini-Pepparkakor och var köper jag dem?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: Coopers Candy och Partykungen. Finns på Rusta för 10 spänn.
Rekommendation: Värda att testa, gillar du dem inte blir det bra pynt till pepparkakshuset.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Lelles pepparkakor med choklad

Tre olika sorters smak på chokladen finns. Vit, ljus och mörk.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.