Göteborgs Kex Chokladdoppade Pepparkakskulor

Göteborgs Kex Chokladdoppade Pepparkakskulor

Göteborgs Kex Chokladdoppade Pepparkakskulor är en helt ny produkt från det stora bageriet i söder. Kul med något nytt till jul.

Kulorna kommer i en liten och söt påse som väger ganska tungt. Inuti finns riktigt stora kulor och vissa lite mindre. De stora ser ut som två kulor i en, att de pressats ihop.

Doften av pepparkaka är påtaglig, trots att det är ett ganska tjockt lager av choklad som omsluter pepparkakskulan. Chokladen är fet och söt, men ändå av riktigt trevlig kvalitet.

Kärnan av pepparkaka är krispig och hård, som en hårt gräddad kaka som nästan karamelliserats i ugnen. De smakar dock verkligen pepparkaka med en schysst kryddighet.

Förhållandet mellan choklad och pepparkaka är verkligen väl avstämt, även om chokladdoppningen är lite ojämn på vissa ställen. Ibland är det tjockt och ibland är det tunt. Sammantaget blir munsbitarna förträffliga. Två kulor räcker gott och väl för att göra dig mätt, så påsen räcker nog oväntat länge.

Vad kostar Göteborgs Kex Chokladdoppade Pepparkakskulor och var köper jag dem?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Coopers Candy.
Rekommendation: Kör, bara kör!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Chokladdoppade Pepparkakskulor

Stora kulor med mycket choklad och mycket pepparkaka.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.