Freia M Toffin

Freia M Toffin

Freia M Toffin kanske är Norges dyraste godis. Med ett kilopris som kokain får varje kula ätas med andakt. Tur att de är så hårda, då håller de längre. Receptet sägs vara nytt och förbättrat men räcker det för att Marabou ska lansera denna variant av M på de svenska hyllorna?

Första intryck och förhoppning är att Freia M Toffin ska vara små mjuka härliga kulor av kola och choklad. Tyvärr är de hårda som diamant. Chokladlagret är millimetertunt och smälter snabbt på tungan. Söt och riktigt god choklad är det i alla fall. Men innanför finns en kola som är ganska smaklös. Låter man den smälta länge kommer en smak av sirap och knäck fram. Sedan sätter den sig i tänderna, hårt. Freia M Toffin är som en torkad Dumleklubba i kulform.

Eftersom höljet är så fett och tunt och kärnan så hård, lyckas Freia M Toffin aldrig blanda smakerna av kola och choklad i munnen, vilket är synd. Försöker man tugga svetsas käkarna ihop. Det är inte konstigt att man på baksidan av förpackningen varnar för att ge godisen till barn under fyra år, p g a kvävningsrisk.

Besvikelsen är stor, ändå är det svårt att sluta äta Freia M Toffin i soffan framför en risig film.

Vad kostar Freia M Toffin och var köper jag dem?

Pris ca 62 NOK.
Inköpsställe: Norge. Tack Läskeblask.se.
Rekommendation: Nei takk!

Betyg 2 av 5 sockerbitar.

Chokladgodis

Dassig bild på ett dassigt godis.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.