Eskilstuna Julmust

Eskilstuna Julmust

Julen är över men än finns det julmust kvar i hyllorna, så varför inte ge nykomlingen Eskilstuna Julmust en chans? Flaskan är enkel men stilig. Tyvärr är läsken svagt kolsyrad så skummet vi är vana vid hos julmust uteblir nästan helt.

Eskilstuna Julmust doftar klassisk mörk must med arom av malt och humle. Något som återfinns i smaken också. Trots att musten nästan är avslagen går det bra att dricka den. Smaken är rund och god med en skön sötma. Julmustsmaken sitter där, inget hipstertjafs här inte. Lite enbär smakar det emellanåt och lite karamellkola finns i sötman.

Vad Eskilstuna Julmust dock levererar på är raparna, de brummar ur strupen som från vilken finare julmust som helst. Med lite mer kolsyra och skum hade detta varit något exceptionellt.

Vad kostar Eskilstuna Julmust och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Folkölsbutiken.
Rekommendation: En av de bättre smala mustarna, värd att prova nästa år i alla fall.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.