Fazer Blueberry Yoghurt Crisps in Milk Chocolate

Fazer Blåbär

Mjölkchoklad med blåbärsyoghurtcrisp

Finska Fazer, som gjort sig känd för att leverera vuxen mjölkchoklad av hög kvalitet, tummar inte på detaljerna i nyheten med det långa namnet Fazer Blueberry Yoghurt Crisps in Milk Chocolate. Dock tummar man på mängden innehåll. I stort sett är Fazer Blueberry Yoghurt Crisps in Milk Chocolate en helt vanlig Fazer chokladkaka. Den utlovade yoghurten lyser tyvärr totalt med sin frånvaro, och blåbären gör enstaka inhopp. Chokladen är som vanligt smörig och fet och mycket angenäm med sin tydliga smak. Sötman är välstämd och fin, och hittas även i den hinna av fett som bildas på tungan. När man emellanåt stöter på blåbär känns de frystorkade och krispiga med en syrlig smak, men även med en känsla av blåbärsmaräng. I eftersmaken exploderar dock blåbärssmaken och det känns som man svalt ett helt blåbärsris. Fazer Blueberry Yoghurt Crisps in Milk Chocolate är en fräsch variant på Fazerchoklad, men en extra dos av den utlovade yoghurten hade gjort susen.

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe; Nya Pulsen Flemingsberg.
Rekommendation: Kom över årets dåliga blåbärsskörd med en tugga (eller snarare hel kaka) av Fazer Blueberry Yoghurt Crisps in Milk Chocolate.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.