Dr Pepper & Cream Soda

Dr Pepper & Cream Soda

Dr Pepper & Cream Soda är senaste tillskottet av smaker på Dr Pepper i USA. Både burk och smak lockar som få andra. Som tur är gick ett storpack att få tag i på nätet.

Läsken doftar lite svagare av mandelmassa än vad man är van vid, istället fylls det på med vaniljtoner i bakgrunden. I efterdoften när glaset är tomt strömmar det dock ut en rejäl arom av krämig vanilj, mer känd som cream soda.

Smaken är verkligen fyllig och rund, även här har mandelmassan och körsbär tonats ned till fördel för vaniljsocker. Det här kan nog passa som ett insteg i Dr Peppers värld för nybörjare. Något som kan resultera i tyngre missbruk vad det lider.

Sötman är rejäl och innehåller smak av mörk sirap och det där karaktäristiska från en Cream Soda i slutet av klunken. Det vill säga djup sötma blandat med vaniljglass.

Denna Dr Pepper är lite mer tillmötesgående, men ändå mindre intressant på något sätt. Kanske är det för det känns som att vi provat den förut, nämligen i form av Dr Pepper Vanilla Float. Som att någon smält ned billig vaniljglass i läsken.

För varje klunk så avtar kolsyran och det blir godare och godare. Till slut är läsken så len mot strupen att man får lust att lufta nästa burk från början.

Vad kostar Dr Pepper & Cream Soda och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: American Fizz. Finns hos Coopers Candy nu!
Rekommendation: Alla Dr Pepper måste provas. Det är sedan gammalt.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.