Bellö Cola

Bellö Cola

Flaskan till Bellö Cola bjuder på en ren estetik och skruvkork, smidigt! Läsken är djupbrun som cola brukar vara och är bara sötad med renaste socker, härligt.

Aromen påminner tydligt om isglass och avslöjar inget kryddigt. En klassisk doft av cola med andra ord. Sötman är sockrig och väl avstämd med toner av vaniljsocker. Det passar bra till den djupa kolasmaken som gör vad den ska utan krusiduller. Ibland smyger smak av karamell och sirap fram, vilket är mysigt.

Eftersmaken är vuxen, som en mörk Iglooglass med inslag av jordighet. Kolsyrenivån är också på en fin nivå. Denna hantverksläsk är lättdrucken och sommarfräsch, som en smält isglass. Det är helt enkelt en riktigt bra cola.

Efter varje klunk växer Bellö Cola och helt plötsligt är flaskan slut och man sitter där och önskar sig mer. Sockerbiten skulle till och med vilja sträcka sig till att påstå att detta är Sveriges bästa microbryggericola just nu.

Vad kostar Bellö Cola och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Gåva, tack Stefan! Köp den på ICA Nära i Mariannelund och Hjältevad.
Rekommendation: Ta en roadtrip på semestern och sväng förbi och köp några flaskor.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.