Toms Mjölkchoklad Mintstång

Toms Mjölkchoklad Mintstång

Toms Mjölkchoklad Mintstång visar med små svarta prickar tydligt vad som finns i chokladkakan. Doften består dock bara av smörig mjölkchokladarom.

Toms Mjölkchoklad Mintstång är generöst fylld med bitar av seg Mintstång vilken består av sötlakrits och mintfyllning. Tillsammans med chokladen bildas en lite udda, nästan fadd smak. Men för varje tugga växer denna konstiga kombination. Minten försvinner dock bort mellan lakrits och choklad, så ni som förväntar er en explosion av mint kommer bli besvikna.

Segheten är förnämlig och bitarna av Mintstång är lagom stora för käkarna att hantera. Chokladen är smörig och fet och sockrig. Om alla smaker är ganska svaga i början så tar de igen det i eftersmaken. Här spelar både mint och lakrits första fiolen när det känns som att eftersmaken aldrig ska ebba ut, likt en halstablett.

Vad kostar Toms Mjölkchoklad Mintstång och var köper jag den?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: MatHem.se eller Coopers Candy. Båda med fri leverans hem.
Rekommendation: Sötlakrits och mint är båda två galenskaper att blanda ned i något, men det funkar ändå helt okej här. Så prova.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Chokladkaka

Här syns tydligt Mintstång i chokladen.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.