Salted Caramel Oreo

Salted Caramel Oreo

Vem hade kunnat ana att du behöver åka ända till Sydkorea för att hitta Salted Caramel Oreo. En smak som låter som en självklarhet i salt karamell-hetsen som ännu pågår.

I de koreanska Oreokakorna är det generellt oerhört snålt med fyllning, den har krupit så långt in mellan kexen att den knappt syns. I dessa kex är det en beigebrun fyllning som doftar rejält av billig kolaglass och lite kryddigt.

Som vanligt är det torra kakaokex som omsluter den halvkrämiga fyllningen. En fyllning som är smörig och smakar socker, vanilj och kanske något karamelligt. Avsaknaden av salt är total dock. I hela paketet finns nog maximalt 3 eller 4 saltkorn.

Det blir alltid en besvikelse när salt nämns i beskrivningen men inte återfinns i smaken. Istället faller dessa kakor ganska platt. Potentialen fanns ju där. Oreo, gör om, gör rätt. Detta är mer smörkola än salt kola. Så det så.

Vad kostar Salted Caramel Oreo och var köper jag dem?

Pris okänt.
Inköpsställe: Sydkorea. Gåva, tack Klara! Håll utkik hos exempelvis Coopers Candy.
Rekommendation: Tyvärr inte värda att börja importera.

Betyg 2 av 5 sockerbitar.

Chokladkex, Oreo

Se så snålt med fyllning.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.