Pinchos Peachy

Pinchos Peachy

Pinchos har släppt tre läsksmaker som först var ett aprilskämt, men nu står Pinchos Peachy på testbänken och dess två syskon på kylning.

De är framtagna i samarbete med Dirtwater Fox Brewery och har alla hyfsat snygga och matta burkar. Inga färgämnen, så de är genomskinliga, och dessutom ekologiska. Hela 30 kronor får du betala för en burk, vi får se om det är värt det.

Läsken doftar inte fräsch persika, istället är det godiskänsla på aromen. Som gelégodiset Persikor blandat med sockerdricka.

Sedan blir tungan överraskad, det är nämligen bra drag i smaken. Även om det finns någon udda och mörk bismak är det här en riktigt sliskig och mysig läsk. Smaken är solid och djup med en tydlig känsla av godis. Som en fruktig sockerdricka med extra vanilj, toppad med gelégodis.

Det smakar inte särskilt mycket persika, det där konstgjorda trycket från godisbiten saknas. Sötman är sirapssöt på en rejäl nivå. Här har det inte snålats med det ekologiska sockret. För att vara svensk hantverksläsk är det här ovanligt intensivt smakmässigt. Som en sockerdricka med extra allt.

Vad kostar Pinchos Peachy och var köper jag den?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: Pinchos, Botkyrka. Finns hos Coopers Candy.
Rekommendation: Sliskighet på den här nivån bör premieras.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.