Dirtwater Fox Brewery Cola Blanco

Dirtwater Fox Brewery Cola Blanco

Är Dirtwater Fox Brewery Cola Blanco Sveriges svar på Crystal Pepsi? Läsken är nästintill transparent och stoltserar med att vara en färglös cola. Tyvärr är Dirtwater Fox Brewery Cola Blanco ändå lite grumlig, men det är väl inte oväntat för en ekologisk läsk.

Flaskan är riktigt fin men blir ändå anonym i läskhyllan då avsaknaden av färgglada inslag gör att den inte sticker ut. Dirtwater Fox Brewery Cola Blanco bubblar lätt och bjuder på en stark doft av ingefära och citrus på ett fräscht sätt, ibland dock med inslag av badhusodör. Helt klart oväntade dofter från en cola.

Alla sammanlagda visuella och aromatiska intryck gör att det blir extra spännande att ta första klunken, samt att förväntningarna sänkts en del. Dirtwater Fox Brewery Cola Blanco smakar bara lätt av ingefära, till skillnad mot vad aromen medger. Istället är det en syrlig smak av citron som sticker ut, liknande 7Up. Dock är Dirtwater Fox Brewery Cola Blanco sötare och kryddigare, även om det inte alls smakar cola som vi är vana vid. Kanske blir det samma förvirring för hjärnan som hos Crystal Pepsi när färg saknas.

Sötman är i alla fall härlig och står emot syran på ett fint sätt. Kanske att vissa klunkar av Dirtwater Fox Brewery Cola Blanco tangerar att dra åt C-vitaminbrushållet. Eftersmaken bär på rejäla toner av ingefära.

Vad kostar Dirtwater Fox Brewery Cola Blanco och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: ICA Aptiten.
Rekommendation: Förbered dig på något annat än cola.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.