Tupla Double Layer Mint

Tupla Double Layer Mint

Tupla Double Layer Mint är ny i Finland och tack vare Finska butiken finns den att köpa i Sverige.

Den knotiga chokladbiten doftar mest söt choklad, det finns inte mycket arom av mint som avslöjar något. Men redan vid första tuggan stöter man på smaken av mint som genomsyrar hela godisbiten. Efteråt lämnas dessutom en känsla av tandkräm som sitter i oerhört länge och kyler ned munnen.

Förutom mint så finns en härlig smak av kola som emellanåt förstärks av minten. Konsistensen är fantastiskt seg, helt ljuvlig rent av, och tillsammans med bitarna av krispfluff skapas fina möten. Hela godisbiten känns mjuk och färsk i varje tugga.

Chokladen är god och övriga komponenter också. Men Sockerbiten har svårt för mint så till slut blir det svårt att sätta ett högre betyg än godkänt. Tupla Double Layer Caramel från förra året var full pott i alla fall.

Vad kostar Tupla Double Layer Mint och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Finska butiken, Hötorgshallen. Ibland finns Tupla hos Rusta.
Rekommendation: Älskar du mint, köp! Älskar du Tupla, köp!

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Tupla Double Layer

Dubbla lager av någonting i alla fall.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.