Nyckelbryggerier Hallon

Nyckelbryggerier Hallon

Svensk hantverksläsk är på framfart och Nyckelbryggerier Hallon är inget undantag. Från Älvsbyn i norr kommer denna stiliga flaska med bara naturligt innehåll.

När vi häller upp läsken bubblar det friskt och en arom av syrliga hallon försvinner in i näsborrarna. Kolsyran har det inte snålats på och den är ganska framträdande. Nyckelbryggerier Hallon är djupt rosaröd och lyser lite subtilt i glaset. Inget att vänta på, bara att ta första klunken.

Upplevelsen är mycket syrlig och fräsch, detta är en läsk som passar perfekt som alkoholfritt alternativ till en finare middag. Med det sagt är Nyckelbryggerier Hallon inte någon sötsliskig kompott som ju Sockerbiten egentligen föredrar. En tydlig och frisk smak av hallon genomsyrar hela flaskan, likt kolsyrad hallonjuice. Det är nästan så att det kittlar lite på tungan av syrligheten. Nyckelbryggerier Hallon ger inte känslan av att vara onyttig alls, tvärtom.

Vad kostar Nyckelbryggerier Hallon och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Hemköp, Farsta Centrum.
Rekommendation: Föredrar du en fräsch läsk framför en söt är det bara att slå till.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.