Nöt-Créme Original Glass

Nöt-Créme Original Glass

Direkt efter att Hemglass Delicatobollsglass lanserades som pinnglass tar Nöt-Créme upp kampen med hjälp av Triumf Glass och presenterar Nöt-Créme Original Glass. Glasspinnen påminner starkt om Nogger till utseendet, trots dess skrovliga yta. Den har också en liknande doft av tydlig och söt hasselnöt.

Glassbasen är beige och smakar helt okej av lite hasselnöt. Konsistensen är gräddig, luftig och len. Inuti den finns två strängar av frusen Nöt-Créme, som dessutom smakar exakt som sockrig hasselnötskräm, om man lyckas få tag i en ensam tugga det vill säga. Annars försvinner smaken bland allt annat.

Det yttre lagret av mjölkchoklad är sött och smälter långsamt. Chokladen innehåller lite krispiga bitar vilket är ganska trevligt. Även om kärnan i glassen är mycket snålare tilltagen än hos Nogger så påminner det mesta om den ändå. Den smöriga, nötiga sötman och konsistens på glass, choklad och kärna. Dock är det mycket lättare att äta fram kärnan i en Nogger, vilket ju är halva nöjet.

Vad kostar Nöt-Créme Original Glass och var köper jag dem?

Pris ca 60 kr för 4 st.
Inköpsställe: Mathem
Rekommendation: Ni får själva avgöra om detta är genialt eller en dikeskörning.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Nöt-Créme Original som. pinnglass

Nöt-Créme Original som pinnglass.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.