Fazer Tyrkisk Peber Gräddglass

Fazer Tyrkisk Peber Gräddglass

Fazer Tyrkisk Peber Gräddglass tillverkas likt Fazer Tutti Frutti Gräddglass av Triumf Glass och här har man inte snålat på innehållet. Gillar du stark lakrits, framförallt Tyrkisk Peber, så kommer du bli överlycklig. Som tidigare känt tycker inte Sockerbiten att lakrits och glass ska blandas, så i denna recension ska Sockerbiten försöka hålla sinnena öppna.

Glassen är kompakt grå med svarta inslag. Det ser ganska oaptitligt ut, som grånad och lagad asfalt. En svag doft av lakrits sipprar ut.

I hela glassbasen finns det fina smulor av Tyrkisk Peber. Det är omöjligt att ta en tugga utan att stöta på knastrande kross. Varje tugga bjuder dessutom på mycket hetta, lite sälta och sötma.

Smaken av Tyrkisk Peber är påtaglig, här blandas saltlakrits med något starkt. Emellanåt känns det som man stöter på små chokladbitar som smälter lätt på tungan, men det handlar nog om lakritssåsen som skall finnas i glassen.

Det är svårt att känna vad glassbasen smakar, men det är nog lakrits det också. Gräddig och fyllig är den i alla fall. Här har det som sagt inte snålats med innehållet, ibland känns det som 50 % krossad Tyrkisk Peber. Efteråt får man känna på sviterna av detta, då det bränner i halsen länge och väl.

Vad kostar Fazer Tyrkisk Peber Gräddglass och var köper jag den?

Pris ca 40 kr.
Inköpsställe: Gåva, tack Triumf Glass. Köpt hos ICA Maxi Flemingsberg. Håll utkik på MatHem.se.
Rekommendation: Älskar du Tyrkisk Peber kommer du att älska denna glass. Du kommer inte bli besviken.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Lakritsglass

Grå glass med svart innehåll. Aptitligt är frågan?

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.