Magnum Double Salted Caramel

Magnum Double Salted Caramel

Magnum Double Salted Caramel lockar ju enormt nu när man kan få den goda pinnglassen i burkform.

Överst finns ett tjockt lager av ganska mörk och fet choklad. Ett tunt lager av samma choklad finns runt hela glassen längs bägarens inre. Den knäcks härligt när man klämmer på burken. Troligtvis har denna, likt Ben & Jerry’s Topped, tagits fram för att passa e-handel och hemleveranser, för att hålla kylan bättre.

Under chokladlagret finns en hel del kolasås. Såsen är rinnig och kletig och återfinns även i glassbasen. En glassbas som är oerhört gräddig, vilket skapar en rejäl mättnadskänsla. Nästan så att man mår lite illa om man skopar i sig för mycket.

I den vita vaniljglassen finns också tunna bitar av choklad. Vaniljglass, kolasås och choklad går ju som känt riktigt bra ihop. Men nu utlovades salt karamell. Och kolasåsen är inte salt alls. Istället smakar det smörkola, vilket ju också är gott, men inte i samma nivå som en tjock och salt kolasås.

Ibland stöter man också på små krispiga pluppar av okänt ursprung. Sammanfattningsvis kan man väl säga att Magnum Double Salted Caramel är godkänd men ändå en besvikelse vad gäller salthalt.

Vad kostar Magnum Double Salted Caramel och var köper jag den?

Pris ca 50 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Är du ute efter salt har du inget att hämta här. Är du ute efter pinnglassen på burk är det bara att köpa.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Glassburk öppen

Choklad, kolasås och vaniljglass.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.