Lusseläsk

Lusseläsk

Soda Nation ligger inte på latsidan, efter Spökcola och Kanelbullesoda kommer nu Lusseläsk. Läsken är ett samarbete med Hornstulls galleria likt Semmelsoda.

Flaskan har en handgranatsliknande kapsyl som Sockerbiten bara sett på flaskor med korta nackar tidigare. Nyskapande, ingen kapsylöppnare behövs, samt den läcker inte lika mycket kolsyra som twist-off har en tendens att göra.

Lusseläsk är nästan helt transparent med en ton av gult och doftar som att kliva in i en nyligen uppvärmd och torr bastu med elaggregat på ett badhus. Självklart finns arom av saffran också på plats. Onekligen en spännande doft i alla fall.

Läsken har samma fylliga och runda sötma som en cream soda. Emellanåt känns den dock utspädd med lite sockerdrickssötma. Läsken smakar bulldeg med saffran och det finns någon udda bismak som skvalpar runt, men det är ingen fara.

Sötman är i alla fall fantastisk och Lusseläsk kan nog bli ett underbart och barnsligt inslag på första advent.

Vad kostar Lusseläsk och var köper jag den?

Pris 25 kr.
Inköpsställe: Soda Nation, Hornstull.
Rekommendation: Införskaffa, såklart.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Kapsyl på läskflaska

Kul kapsyl!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.