Fazer Mjölkchoklad med Apelsinfyllning

Fazer Mjölkchoklad med Apelsinfyllning

Fazer Mjölkchoklad med Apelsinfyllning är del av en helt ny serie från Fazer där deras klassiska ögon från ögonkakao får utgöra den grafiska identiteten. Man förstår att de behöver förklara på förpackningen – Eat me! Don’t bake me – så man inte ska förväxla den med blockchoklad. Den andra smaken i serien har mintfyllning.

Chokladkakan doftar tydligt av syrlig citrus och söt mjölkchoklad. Fazers choklad är som vanligt god med sin smörighet och väl avvägda sötma. Dessutom är fyllningen ganska generöst tilltagen.

Apelsintryffeln är len i konsistensen och har en tydlig smak av apelsin och rivet skal. Tillsammans med choklad är det en klassisk kombination som för tankarna till Romerska bågar, vilket det också påminner om smakmässigt. Det är dock inte lika sliskigt sött.

Chokladrutorna smälter lätt på tungan och det känns och smakar som en pralin från en chokladask.

Vad kostar Fazer Mjölkchoklad med Apelsinfyllning och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Coopers Candy och Klippkungen från vecka 7.
Rekommendation: En serie värd att prova, men det blir nog bara en gång tyvärr.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Fazer Mjölkchoklad fylld med apelsintryffel

Så ser tryffeln ut, med smak av apelsin.

 

Fazer Mjölkchoklad med Mintfyllning

Finns också med mintsmak!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.