Dumle Summer Mix 2024

Dumle Summer Mix 2024

Dumle Summer Mix 2024 är sommarens blandning av nya smaker på Dumle från Fazer. Smakerna är hallon, blåbär och päron. Päron finns redan i lösvikten sedan ett tag. De övriga smakerna är nya och påsen finns i butik från 25e april. Vi testar!

Alla tre smaker har ett underbart tunt skal av god mjölkchoklad och en kärna av seg kola, smaksatt med bär och frukt.

Dumle Raspberry

Här känns kolan lite hårdare och smaken av hallon är ganska svag. Smaken kommer fram ganska sent när man låtit både choklad och kola smälta en stund. En fin smak av hallonsylt framträder då, men avsaknaden av lite syrlighet är synd. Det är den bästa smaken i påsen.

Dumle Blueberry

Smaken av blåbär är mycket svag, den märks mest genom en extra tjock och mörk sötma. Även här kan man ana en tendens av syltsmak och avsaknad av syrlighet. Gott är det i alla fall.

Dumle Pear

Detta är pralinen med mest fruktsmak. Övermoget Conference-päron med en tydlig fruktighet och det mosiga från päronet finns i kolan. Här påminner det mer om päronglass. Gott, men delad sistaplats i påsen.

Vad kostar Dumle Summer Mix 2024 och var köper jag den?

Pris ca 45 kr.
Inköpsställe: Hemmakväll från 25/4. Coopers Candy och övriga lite senare.
Rekommendation: Trots svag smak av bär och frukt är den värd att ge en chans.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Dumle smak Summer Mix 2024

Tre olika praliner. Blåbär, hallon och päron.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.