Dumle Crunchy Salted Caramel

Dumle Crunchy Salted Caramel

Dumle Crunchy Salted Caramel från Finland är rykande färsk och både oväntad och väntad på samma gång. Tydligen har den gamla favoriten Dumle Snacks fått byta namn samtidigt som en ny smak tagits fram. Uppdatering 11/5: En uppmärksam följare har förtydligat att  Dumle Snacks finns kvar och inte byter namn, utan Dumle Crunchy är en egen produkt. Gött!

Senast en ny smak kom ut av denna godis var Dumle Snacks Cola från 2016, om man bortser från misslyckandet Dumle Snacks Choco Chewies från 2021. Dessutom har förpackningen blivit matt istället för blank. Peppen är i alla fall stor!

Chokladbiten doftar kola och choklad och mängden puffigt ris ser ut att vara lite mindre än vad det brukar. Puffarna är krispiga och chokladen är fet.

Fyllningen med kola har en helt annan färg än originalet, mer matt och beige. Tyvärr märks inget salt av alls. Istället är smaken mer smörig och knäckig på ett trevligt sätt. Konsistensen är också annorlunda, lite mer len och mindre seg men lika kletig.

Ibland blir sötman extra djup vilket antyder att vi har att göra med något salt i bakgrunden. Den smakar mer åt det hemkokta hållet helt enkelt. Det går också att känna igen många drag från Dumle Fudge.

När den initiala besvikelsen lagt sig så är det bara att inse att denna Dumle är riktigt god, men inte helt vad den utger sig för att vara.

Vad kostar Dumle Crunchy Salted Caramel och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Godis247.se
Rekommendation: Gillar du Dumle Fudge men saknade krisp? Ge denna en chans!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Dumle Crunchy med Salted Caramel

En gång i tiden hette den ju Dumle Snacks.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.