Dryckeriet Rhubarb Cream Soda

Dryckeriet Rhubarb Cream Soda

Dryckeriet Rhubarb Cream Soda har äntligen kommit på flaska efter att tidigare bara funnits på tap hos foodtrucken Sliders. Då var betyget en solklar femma, vi ska se om det håller i sig.

Läsken bryggs i liten skala av en eldsjäl och sådant uppmuntras på alla plan. Doften är rund och bjuder både på vanilj och en fruktighet. Sötman är smått fantastisk och även den rund och fin, men det hade gärna fått vara mer av den varan.

Smakbasen består av vanilj och sockerrör som det anstår en riktig Cream Soda. Vidare kommer en lätt smak av nyskördad rabarber som tillsammans med läskbasen nästan når hela vägen fram till rabarberpajsmaken.

Kolsyrenivån är skön och efteråt rapar man nästan lite humle, som också finns i eftersmaken. Dryckeriet Rhubarb Cream Soda når inte riktigt hela vägen fram till minnet av originalet på kran men det är sannerligen en läsk som både är sliskig och fräsch samtidigt. Ett härligt hantverk med andra ord.

Vad kostar Dryckeriet Rhubarb Cream Soda och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Soda Nation
Rekommendation: Inget att tveka på, köp. Även om smaken verkar kunna variera från flaska till flaska.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.