Cloetta Juliskum

Cloetta Juliskum

Cloetta Juliskum fanns redan 2012 med smak av päronglass och läskande cola. Sedan försvann den för att nu nästan tio år senare återuppstå med smaken hallon och ananas. Sockerbiten älskar ordvitsar så det är bara att hugga in och testa.

Ur påsen strömmar en doft av syrlig ananas och i den finns en gul och en rosa skumtomte, så formen är densamma från Juleskum. Konsistensen är fantastiskt härligt seg och det känns som man kan sträcka ut varje tomte hur långt som helst innan den brister.

Ananassmaken är somrig och ganska fräsch. En ganska svag smak av ananas med mycket sötma och en känsla av glass bjuds vi på. Hallonsmaken påminner också om glass men är lite svagare och lägger mer fokus på sirapssötman. Tyvärr doftar hallontomten lite underligt. Båda tomtar utsöndrar mycket sötma som påminner lite om vaniljsocker i sin renaste form.

Den mest somriga och Juliskumkompatibla smaken i påsen är helt klart ananasen. Hallon känns inte lika nyskapande.

Uppdatering 16/4-21: Tydligen släpps påsen bara i Norge och Danmark, men tomtarna kommer till lösvikten i Sverige vecka 19. Det är Candy King som står för dem då.

Vad kostar Cloetta Juliskum och var köper jag dem?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: Som lösvikt i butik vecka 19. Kika då hos Coopers Candy, Partykungen, Klippkungen, Mathem och senare i år lär den säljas ut hos Matsmart med en Matsmart rabattkod eller Klippkungen rabattkod.
Rekommendation: Längtar du efter Juleskum så fort snön har smält kan detta bli din räddning.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

 

Juliskum 2012 päronglass cola

Så såg Juliskum ut år 2012, då kändes smaken lite mer sommarunik eller hur?

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.