Plopp Juleskum

Plopp Juleskum

Plopp Juleskum är en härligt oväntat och tidig nyhet från Cloetta. Som mycket annat just nu säljs den först exklusivt hos Hemmakväll från och med 22 augusti. De vanliga fyllda Plopp är mycket roligare än deras mjölkchokladkakor. Vi får se vad denna juliga variant kan bjuda på. Senast vi såg en julplopp var Plopp Goes Polka, år 2017.

Förutom den självklara doften av mjölkchoklad stöter vi också på en tydlig doft av geléhallon eller något liknande godis. Inuti finns en extremt kletig fyllning som får fingrarna att limma ihop sig.

Fyllningen är inte riktigt lika färgglad som på förpackningen men visst är den rosa allt. Dessutom är den brännande söt. En grundläggande kolasmak blandas ut med ännu mer sirap och sliskig jordgubbe. Eller om det är hallon. Eller någon annan gelégodissmak. Det bildar en hög och tjock sötma tillsammans med den feta mjölkchokladen.

Även om det är svårt att placera Juleskum i smakbilden, så finns där något juligt i alla fall. Att det bränner i halsen och på tänderna av all sötma är en bonus. Det går att ana något bärigt och friskt, men då får man anstränga sig. Eftersmaken av sirapssötma sitter kvar länge. Trots att det är svårt att få i sig många bitar i en sittning är det en reko godis.

Vad kostar Plopp Juleskum och var köper jag den?

Pris ca 20 kr. Gåva, tack Hemmakväll!
Inköpsställe: Hemmakväll från och med 22/8. Klippkungen är först på webben. Även MatHem.se. Säljs ut billigt hos Matsmart just nu, ännu billigare med en Matsmart rabattkod.
Rekommendation: Go for it, Santa!

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Plopp med Juleskum

Så ser en Plopp ut som är fylld med Juleskumskolasås.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.