Ballerina Strössel

Ballerina Strössel

Ballerina Strössel är senaste tillskottet från Göteborgs Kex och det skall visa sig att den inte är så dum trots allt. För det första är kakorna ganska stiliga med sina olika bruna kex och färgglada strössel som tittar fram ur en stjärna. De doftar mycket kakao och vanilj och känns välfyllda.

Ballerina Strössel bjuder verkligen på knaprigt strössel i fyllningen, som annars mest smakar socker. Men ibland skiner en syrlighet igenom, vilket är ganska angenämt. Speciellt då de torra kexen ibland känns lite salta.

Mycket krisp finns i konsistensen då både kex och strössel knakar mellan tänderna. I övrigt smakar Ballerina Strössel mest choklad och den utlovade vaniljglassen är svår att hitta. Även om man tar en tugga av endast fyllningen. Trots att de båda kexen är torra innehåller de en viss känsla av smörighet.

Ballerina Strössel är en av de bättre Ballerinasorterna som lanserats men har överlag en ganska slätstruken smak, med undantag för de små inslagen av syra och sälta.

Vad kostar Ballerina Strössel och var köper jag dem?

Pris ca 17 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Strössla inte med komplimanger, men det är en ganska kul nyhet.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Kakor

Så ser de ut på riktigt, Ballerina Strössel.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.