88:an Godis

88:an Godis

Detta måste ju ändå anses vara smått genialt, att göra om kända glassar till godis och först ut är 88:an Godis (konceptet har även använts av Magnum). Candy People Sweden står bakom produkten men Unilever äger varumärket på glassen. Tråkig information kanske, vi vill ju bara veta hur den smakar eller hur?

Godisbitarna är styckförpackade i små söta omslag som har samma design som glassen. Sliter vi av plasten visar sig en liten godis som även på utsidan liknar 88:an, med krispig och gyllene topping och ljusbrunt överdrag. Och visst är det så att doften också påminner om 88:an, en söt nougatnötig arom.

88:an Godis är oväntat seg vid första tuggan. En len och mjuk konsistens bjuder på skönt motstånd när man hugger in. De krispiga bitarna av nötkrokant på utsidan smakar lite bränt socker och själva godisbasen påminner om rökig och nötig kola med inslag av kakao.

Visst är det så glassen smakar också? Nu blir jag osäker men det känns verkligen som att 88:an Godis lyckats återskapa glassens forna glans. I bättre form dessutom. Du slipper kladd och brainfreeze och kan alltid ha en näve redo i innerfickan.

88:an Godis är både kompakt och fluffig och bjuder även på lite hasselnötssmak emellanåt. Du lär inte bli besviken med andra ord.

Vad kostar 88:an Godis och var köper jag dem?

Pris ca 9 kr/hg (säljs som lösgodis).
Inköpsställe: Willys, Hemmakväll m.fl. Även hos HappyCandy.se.
Rekommendation: Ta minst en näve nästa gång du shoppar lösgodis.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

chokladgodis

Små och naggande goda är de, 88:an som godis.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.