Polly Puffar Sea Salt

Polly Puffar Sea Salt

Trenden med havssalt i godis hänger kvar långt in under 2015 och Polly Puffar Sea Salt är inget undantag. Men detta är ett godis som ger en helt ny bild av Polly, din värld kommer aldrig mer vara sig lik. Nåja, godisvärld i alla fall.

Var är den sega kärnan undrar du? Ingen aning svarar Sockerbiten, men det gör inget då Polly Puffar Sea Salt är minst lika beroendeframkallande tack vare en enorm mängd salt. Polly Puffar Sea Salt liknar Kinapuffar på pricken, men det är också helt okej. Varje puff är lätt som luft och fylld med frasigt puffat majs. Dessutom är de knöliga och täckta med ett tunt lager mjölkchoklad.

Tack vare havssaltet förhöjs sötman till underbara nivåer, i klass med knäck. Alla smaker förstärks helt enkelt. Som tur är innehåller påsen ganska lite puffar, annars skulle man troligtvis åka på en rejäl överdos eftersom det är så lätt att skopa in puff efter puff.

Saltet fastnar i tänderna och ger en lång eftersmak. Det är onekligen kul att Cloetta vågar ta i med saltkaret, något annars bara Mormor Magdas vågar göra. Även om det är svårt att hitta den röda tråden till originalet Polly, välkomnar vi den nya eran med öppna armar, i alla fall om det smakar som Polly Puffar Sea Salt.

Vad kostar Polly Puffar Sea Salt och var köper jag dem?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: I butik v.38. Håll utkik på MatHem.se.
Rekommendation: Häng på låset vid premiären för att få din beskärda del.

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

 

Godis i ett glas

Såhär ser de ut, den nya generationen Polly. Här ser du Polly Puffar Sea Salt i ett glas.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.