Plopp Salty Caramel

Plopp Salty Caramel

Plopp följer den ständigt ihållande salt karamell-trenden med den nya chokladbiten Plopp Salty Caramel. Måhända är Cloetta sist på tåget, men vad gör väl det med ett sådant härligt koncept.

Godisen doftar som en vanlig Plopp, söt mjölkchoklad. Den smakar som en vanlig Plopp också, med sitt karaktäristiska sötsockriga chokladskal och enormt kladdiga kolasås.

Plopp Salty Caramel bjuder dock på en lätt bränd ton i kolasåsen, som knäck som kokat för kort tid. Lite extra smörig och med en djupare smak. Troligtvis är det saltet som hjälper till här, men den där tunga effekten av salt saknas helt. Dessutom krävs det en tugga med nästan bara kolasås för att känna skillnaden. Den enormt söta mjölkchokladen i Plopp Salty tar annars udden av kolan.

Slutligen kan vi konstatera att Plopp Salty Caramel nog är kladdigare än någonsin, det tog många handtvättar för att sluta lämna kletspår överallt efter sig. Tyvärr var det här inte mer än ett tveksamt försök och ett nytt flådigt namn. Nästa gång, ös på med saltet!

Vad kostar Plopp Salty Caramel och var köper jag den?

Pris ca 15 kr
Inköpsställe: Circle K
Rekommendation: Äntligen! Men förvänta dig inte många saltkorn.

Betyg 3,75 av 5 sockerbitar

Chokladbit

Mycket kladd i Plopp Salty Caramel.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.