Nidar Stratos Salty Caramel

Nidar Stratos Salty Caramel

Äntligen går det att få tag i denna norska guldtacka på Sveriges sida gränsen hos Gottebiten, även om detta exemplar av Nidar Stratos Salty Caramel är importerat från Norge av Allthenomnoms. Sockerbiten har längtat och det ska visa sig ha varit värt väntan.

Omslaget är suktande men missvisande och innanför finns en chokladkaka som doftar O’boypulver och O’hoj kolasås och består av rejäla bitar som lätt bryts loss. En stor mängd luftbubblor skapar en speciell konsistens som är lite knaprig nästan.

Mjölkchokladen är smörig, söt och fet och påminner mycket om Marabou, men den är inte lika len och har en lite mörkare chokladsmak.

Ovanför bubblorna finns en helt underbar kolasås som faktiskt är ganska salt vilket skapar en fantastisk sötma. Dessutom finns en varm ton av smörig, på gränsen till brynt, kola och perfekt kokt knäck med extra salt vilket skapar en bredd i smaken.

Tyvärr drunknar kolasåsen i chokladen då det är alldeles för snålt med sås. Tillsammans blir det galet sött och det bränner till i gommen. Förväntningarna levs nästan upp till fullo.

Vad kostar Nidar Stratos Salty Caramel och var köper jag den?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: Norge eller Gottebiten.
Rekommendation: Har du vägarna förbi gränsen, köp!

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Nidar Stratos med Salty Caramel

Så mycket kolasås och luftbubblor är det.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.