Marabou Big Taste Nutty Choco Wafer

Marabou Big Taste Nutty Choco Wafer

Marabou Big Taste Nutty Choco Wafer är senaste nytt i serien Big Taste som bjuder på enorma chokladkakor med någorlunda roliga fyllningar. I år kom den ut oväntat fort i Sverige efter att först ha setts till i Finland. Om man ska tro de omdömen som finns så ska det vara en riktigt bra smak denna gång. Vi får väl se.

Den här bjässen till chokladkaka doftar sådär luftigt som Kexchoklad gör med inslag av torra kex och mjölkchoklad. Rånet är riktigt krispigt men smakar inte mer än ett oblat. Ändå hade det gärna fått vara ännu mer rån, för håll i hatten, här blir det smörigt.

Chokladlagret är ganska tjockt och enormt sött som vi är vana vid från Marabou. De utlovade smulorna av hasselnöt märker man knappt av faktiskt.

Fyllningen av hasselnötskräm är så smörig att den får Bregott att framstå som torr. Den är också brännande söt och sockrig med en svag smak av hasselnöt. Som en mild version av Nutella.

Efteråt bränns det lite i munnen och man börjar fundera på om man någonsin ätit något så smörigt förut. Förväntningarna var högt ställda men betyget blir inte mer än godkänt. Med dubbelt så mycket kex hade det kunnat bli succé.

Vad kostar Marabou Big Taste Nutty Choco Wafer och var köper jag den?

Pris ca 40 kr.
Inköpsställe: Coopers Candy och Klippkungen.
Rekommendation: Älskar du Nutella och Kexchoklad så bör du slå till.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Marabou som Big Taste Nutty Choco Wafer

Rån, hasselnötskräm och choklad. På bild.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.