Häagen-Dazs Elderflower & Blackcurrant

Häagen-Dazs Elderflower & Blackcurrant

Häagen-Dazs Elderflower & Blackcurrant är en exklusiv smak som bara kom i 300 burkar till Sverige och de delades ut gratis häromdagen i Stockholm. Sockerbiten var självklart där och provsmakade.

Burken är riktigt snygg och vad som göms under locket likaså. En vit glassbas med en mörk och härlig virvel. Den somriga känslan finns där redan innan glassen nått munnen.

Häagen-Dazs Elderflower & Blackcurrant doftar lite fruktigt, mest av fläder i full blom. Glassbasen smakar som hemkokt flädersaft av hög kvalitet. Även om flädern kommer i olika stor dos beroende på tugga är det angenämt, om man gillar fläder.

Man kan tro att det ska handla om sorbet men här är det gräddglass vi pratar om, överraskande bra blir det dessutom. Flädersmaken är perfekt avvägd och fräsch, lite lätt syrlig. Tillsammans med den syltiga virveln med smak av svartvinbär förhöjs fräschören ännu mer. Sylten är söt och god med en bärig känsla.

Häagen-Dazs Elderflower & Blackcurrant är helt enkelt en kombination av de två godaste saftsmakerna och glassen gör det med den äran. Enda nackdelen är att det inte går att få tag i någon mer bunke vad jag vet.

Vad kostar Häagen-Dazs Elderflower & Blackcurrant och var köper jag den?

Pris ca 50 kr.
Inköpsställe: Gåva, tack Häagen-Dazs.
Rekommendation: Dyker den upp igen, ställ dig i kö.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Glassburk

En öppen glassburk med Häagen-Dazs Elderflower & Blackcurrant. Vacker både på in- och utsidan.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.