Freia Snøballer

Freia Snøballer

Kan norska Freia Snøballer vara samma sak som de saknade Marabou Påskägg? Men i en annan form och med ett ofantligt mycket roligare namn. Och med ett pris som om det vore alla Zlatans guldbollar i förpackningen.

Fyllningen är smörig och len med en lätt uppvispad grynighet. Smörigheten blir enorm tillsammans med det ganska robusta chokladskalet. Det är som att gnaga på en smörklump. Underbart ändå.

Smaken på fyllningen kan liknas vid den fetaste mjölk du kan hitta, blandad med vaniljsocker. Fluffig är den dessutom. Sötmachocken är avsevärd, ändå hade Freia gärna kunnat ösa på med ännu mer fyllning i Freia Snøballer. Den bifogade skeden är nämligen snabb på att skopa ut det götta innanmätet.

När en tugga med både fyllning och choklad smälter på tungan fräter det till lite och en lätt kolasmak bildas. Freia Snøballer är nämligen barnsligt god och kul. Som avslutning bjuder eftersmaken på lite syrlig mjölk.

Vad kostar Freia Snøballer och var köper jag dem?

Pris ca 36 NOK.
Inköpsställe: Norge, tack läskeblask.se. Vill du själv åka till Norge och shoppa kan ju Nettbuss (bus4you) vara ett ekonomiskt alternativ med en Nettbuss rabattkod såklart.
Rekommendation: Ska du till Norge, slå till!

Betyg 4,25 av 5 sockerbitar.

Chokladboll

Det är bara att börja gräva i Freia Snøballer. Skedar medföljer!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.