Flying Cauldron Butterscotch Beer

Flying Cauldron Butterscotch Beer

Troligtvis har Harry Potter varit inblandad i skapandet av Flying Cauldron Butterscotch Beer. Kanske är det han som fått för sig att trolla in lite Stevia i läsken, suck. Flaskan är iallafall trolsk och snirklig med ett bärnstensfärgat innehåll.

Flying Cauldron Butterscotch Beer doftar både sött och syrligt av cream soda och vanilj och kola. Dessutom smakar läsken exakt som cream-läsk. D v s extremt sött av vaniljsocker. Det finns dock vassa inslag av bränd sockerkaka och öl. Kanske är det vad som i detta fall skall påminna om butterscotch.

Tyvärr har Flying Cauldron Butterscotch Beer förpestats med den smakmässiga styggelsen Stevia. En bismak och eftersmak av metall stryker runt i varje vrå i munnen och det går inte att undkomma faktumet att halva flaskan måste hällas ut.  Försöker man se förbi Stevian finns en rund och fin sockerrörssötma som har toner av lakrits och lönnsirap. Flying Cauldron Butterscotch Beer är roligare för ögat än strupen, det är en sak som är säker.

Vad kostar Flying Cauldron Butterscotch Beer och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: usagodis.se
Rekommendation: Klarar du av att andra sötningsmedel än socker är inblandat kanske denna kan vara värd att prova.

Betyg 2 av 5 sockerbitar. 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.