Fazer Tyrkisk Peber Hot & Sour

Fazer Tyrkisk Peber Hot & Sour

Fazer Tyrkisk Peber Hot & Sour kommer troligen inte ut officiellt i Sverige men den finns bland annat tillgänglig i Fazers webbshop i ett paket med sommarens nyheter. Det är helt enkelt en chokladkaka med bitar av Fazers sura och heta turkiska peppar.

Inget i doften avslöjar något men några sekunder senare har man hela tänderna fulla med kross av Tyrkisk Peber som stannar kvar där länge.

Chokladkakan är i grunden såklart fantastisk som Fazer mjölkchoklad alltid är. Den feta chokladen ackompanjeras sedan av en syrlig fruktsmak som är riktigt trevlig. Först i eftersmaken framträder en het lakrits som värmer i halsen ett bra tag.

Medan hettan kryper på är det banan och päron i godisform som märks direkt. Då det finns mycket godiskross blir det en krispig upplevelse och en spännande kombination av smaker och konsistenser som funkar oväntat bra.

Vad kostar Fazer Tyrkisk Peber Hot & Sour och var köper jag den?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: Fazer webbshop och Godis247.
Rekommendation: Värd en chans.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Fazer Mjölkchoklad Tyrkisk Peber Hot & Sour

Tyrkisk Peber Hot & Sour syns i chokladen.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.