Dufvenkrooks Julmust Halvtorr

Dufvenkrooks Julmust Halvtorr

Varför inte köra på med en till nyhet från julmustens värld nu när säsongen är i full blom och denna gång gäller det Dufvenkrooks Julmust Halvtorr som finns exklusivt på Systembolaget. Ett drag vi känner igen för att skapa en mer exklusiv känsla.

Halvtorr är något nytt när det kommer till julmust. Tidigare har vi bara stött på rökiga och lagrade varianter. Om halvtorr innebär en ölig smak av malt och humle har Dufvenkrooks lyckats i alla fall. För i denna julmust har smaken av öl tagit en del av sötmans plats. Något som då förvånar är att skumkronan blir ganska liten, trots ölreferenserna.

Dufvenkrooks Julmust Halvtorr har trots allt en klassisk smak av julmust i botten med en rund och mjuk palett. Nog är den lite torr allt, som att slicka på papper nästan. Sammantaget med de tidigare nämnda vuxna tonerna av humle blir Dufvenkrooks Julmust Halvtorr säkert kul för den som vill vara ”finsmakare” vid julbordet.

Vad kostar Dufvenkrooks Julmust Halvtorr och var köper jag den?

Pris ca 16 kr.
Inköpsställe: Systembolaget.
Rekommendation: Vill du prompt bjuda på något nytt är detta något för dig.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

LÄsk i glas

Vad är detta? En bild på upphälld läsk? Varsågod!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.