Ben & Jerry’s Moophoria Poppin’ Popcorn

Ben & Jerry’s Moophoria Poppin’ Popcorn

Ben & Jerry’s Moophoria Poppin’ Popcorn är tredje smaken ut i Moophoria-serien från Ben & Jerry’s. De tidigare smakerna har varit ganska goda dessutom. Den nya smaken beskrivs så här:

Buttery Brown Sugar Ice Cream with Chocolatey Popcorn Chunks and Sweet & Salty Caramel Swirls

Vi sliter upp den ljusblåa burken som nästan väger lätt som luft. Det finns ingen doft som avslöjar något av ingredienserna. Vad som finns är däremot en lockande virvel av kolasås.

Den lätt beigea glassen är fylld med kolasås och popcorn som dränkts i choklad. Själva popcornen blir ganska sega och har tappat all spänst. De avger dock en lätt smak av klassiska popcorn.

Runt popcornen finns den härliga kolasåsen som bjuder på mycket karamellig smak av smörig kola. Lite lätt salt är den minsann också.

Glassbasen är ganska tunn och lite vattnig, men smaken är skön och kylan blir extra påtaglig. Tack vare den rikliga mängden med kolasås blir det här en angenäm upplevelse med brännande sötma.

Vad kostar Ben & Jerry’s Moophoria Poppin’ Popcorn och var köper jag den?

Pris ca 55 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Funkar som fredagsmys.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Ben & Jerry’s Moo-phoria Poppin’ Popcorn

Locket har lyfts och glassen har exponerats. Så ser den ut!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.