Ben & Jerry’s Baked Alaska

Ben & Jerry's Baked Alaska

Ben & Jerry’s Baked Alaska är tillbaka med besked och den verkar vara efterlängtad av många. Sockerbiten recenserade den aldrig sist den fanns, någon gång under tidigt 2000-tal, så det är dags nu.

Under locket är allt vitt i olika skalor, från vaniljvit glass till kritvit marshmallow. Glassen doftar inte särskilt mycket, kanske lite vanilj.

Glassbasen har en godkänd smak av vanilj och en fin sötma. Konsistensen är bra den också.

Nedblandat i glassen finns isbjörnar av vit choklad som är söta och goda. De är dock så stora och frysta att de har svårt att smälta ihop med glassen på ett naturligt sätt.

Det finns också en virvel av marshmallow som är härligt seg och mjuk men smaken är svag och bidrar inte till mycket mer än sockersötma.

Till slut blir det nästan vattnigt och blekt, trots all sötma, så det är svårt att förstå vad all hype handlat om och varför just denna smak kom tillbaka. Hallå, var är One Love?

Vad kostar Ben & Jerry’s Baked Alaska och var köper jag den?

Pris ca 60 kr.
Inköpsställe: Coop, Mathem
Rekommendation: Har du saknat den så är det bara att gratulera.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Ben & Jerry's som Baked Alaska

Inte mycket kan man ana i en Baked Alaska.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.