Xmust

Xmust

Xmust från Sodalicious i Trelleborg är årets förnyelse av julmust. Flaskan har en gullig etikett illustrerad av läskgurun Marc UÅ och innehållet är mörkt som natten.

När kapsylen avlägsnas frigörs en rejäl doft av pepparkaka med inslag av ingefära, kanel och kryddnejlika. Det är nästan som att ha en plåt med kakor som gräddas i ugnen.

Smaken av sirap och pepparkaksdeg är oerhört fyllig och det känns som att man fått en stor boll med smaker i munnen. En kryddighet som bjuder på ingefära och kanel samsas med en tung sötma som drar åt sirapshållet. Det känns som en bas av cola har kryddats upp och sockrats rejält. Eller som att glassen Igloo korsats med bränd pepparkaka.

Kolsyran är vass och tillsammans med en kryddig hetta får läsken tungan att bränna till. Det är tyvärr inte i nivå med favoriten Pepsi Fire, men det är ett gott försök.

Äntligen är en svensk läsk sliskig och man snålar inte med smakerna. Alla kryddorna ger en svårbestämd bismak, men det är ingen fara.

Vad kostar Xmust och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Soda Nation eller Supersoda.se
Rekommendation: Vill du ha ett roligt komplement till all vanlig julmust är detta ditt val.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.