Twix Salted Caramel

Twix Salted Caramel

Twix Salted Caramel kom först till tax-free-butiker i Europa, sen till vanliga hyllor. Tyvärr inte till Sverige ännu dock. Men efter att ha smakat den är längtan ännu större.

Just den här versionen kallas fingers och varje Twix-stång kommer styckförpackad, inget annat skiljer sig.

Chokladöverdraget doftar billigt och inuti finns den klassiska torra kakbotten tillsammans med en seg och härlig kolasås. Kakan bjuder på krispig konsistens vilket passar fint med det kladdiga. Den smakar inte mycket dock.

Kolasåsen är saltad, vilket ibland märks riktigt mycket när man stöter på ett enormt saltkorn. Tyvärr blir vissa tuggor utan, men när man väl får tag i det där saltet blir det ljuvligt.

Saltet lyfter kolan och gör den underbart smörig och söt. Likt trögflytande knäck med sirap och salt gör det att denna Twix slår originalet utan problem. Trots att chokladen bara är godkänd.

Den salta kolasmaken bränner lite och sitter kvar länge i eftersmaken. Även fast varje Twix innehåller olika mycket salt, är det lätt att trycka i sig flera på en gång.

Uppdatering 22/4-20: Vecka 20 kommer denna här godingen officiellt till Sverige! Så håll utkik i butik.

Vad kostar Twix Salted Caramel och var köper jag den?

Pris ca 10 kr.
Inköpsställe: GB Gifts. Snart hos Coopers Candy! Finns hos Klippkungen nu och Partykungen.
Rekommendation: Ett råd, köp!

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Twix med Salted Caramel

Ser ut som en vanlig Twix men är salt på tungan ibland!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.