Twix Orange

Twix Orange

Twix Orange från Ryssland är ännu en smak på denna klassiker, men nu i lite vuxnare tappning med mörkare choklad och apelsin. En populär kombination vi känner igen från andra chokladbitar.

Godisen doftar mörk choklad och lite citrus. Vid första tuggan möts man av en rejäl apelsinsmak som är svår att lokalisera. Kommer den från kexet, chokladen eller kolan? Oavsett så funkar den bra ihop med övriga smaker.

Kolan är god och seg och kexet är torrt. Chokladen är len och söt men också lite bitter. Tillsammans med apelsinen är allt väl avvägt. Samtidigt påminner det om något annat godis, troligtvis Romerska bågar, om än med kola.

Eftersmaken är lång och låter citrusskal samsas med den bittra chokladen. Apelsin är en smak som funkar för Twix och det är nog bara att invänta en svensk version.

Vad kostar Twix Orange och var köper jag den?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: GB Gifts.
Rekommendation: Tycker du originalet är för sliskigt så kan detta vara något för dig.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Twix Xtra Orange

Twix med apelsin ser ändå ut som en alldeles vanlig Twix.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.