Japp All Nuts

Japp All Nuts

Japp All Nuts är nästa nyhetsbomb från Marabou, som likt Marabou Choco Jelly bara finns exklusivt hos en butikskedja till en början. I detta fall på Statoil av alla ställen. Godisbiten doftar jordnöt och söt choklad och beskrivs på förpackningen som:

Peanuts & Salted Caramelized Almonds

Japp All Nuts är underbart seg med en enorm kolasötma och krispiga nötter som ibland ger ifrån sig en lätt sälta. Tyvärr hade saltkaret gärna fått användas mer vid tillverkningen av denna chokladbit. Smaken har tydliga inslag av nöt och en seg nougat. Mixen blir onekligen skön, även om alla nötter blir en enda stor röra.

Detta är en rolig twist på Japp, men inte mer. Liknelsen med Snickers är naturlig, där Japp All Nuts drar det längre strået när det kommer till seghet. Japp All Nuts har dock inget som verkligen sticker ut. Kanske beror det på de höga förväntningarna på både karamelliserade och saltade nötter.

Vad kostar Japp All Nuts och var köper jag den?

Pris ca 8 kr (2 för 15 kr)
Inköpsställe: Statoil. Från v20 hos MatHem.se
Rekommendation: Gillar du Japp och nötter är detta ditt val.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Inuti godisbiten

Japp All Nuts innehåller nötter, doh’!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.