Häagen-Dazs Zesty Lemon & Mandarin

Häagen-Dazs Zesty Lemon & Mandarin

Häagen-Dazs Zesty Lemon & Mandarin kom helt oväntat till frysdisken. Väl där så lyser den upp tillvaron med sin färgglada förpackning. Den har faktiskt funnits ute en bra stund redan men nu är det dags för en recension.

Glassbasen är gräddig och riktigt tjock med en fet konsistens, nästan som en parfait. Det påminner om ett bakverk eller en efterrätt. Hela munnen fylls upp med en gräddig känsla på ett fräscht sätt ändå.

Runt om i glassen går det att hitta massor av skalbitar som är ganska beska och en syrlig såsvirvel. Det är dock svårt att urskilja vad som är citron och vad som är mandarin. Besk citrus är det helt klart i alla fall. Vilket också bjuder på en lätt bitter eftersmak.

Det här är verkligen en glass för den inbitna citrusälskaren som inte tvekar på lite bitter beska. En korsning av fyllig och fet med syrlig och fräsch.

Vad kostar Häagen-Dazs Zesty Lemon & Mandarin och var köper jag den?

Pris ca 50 kr.
Inköpsställe: ICA Maxi Flemingsberg och MatHem
Rekommendation: Gillar du besk, syrlig och gräddfet glass? Slå till.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Häagen-Dazs Fruit Obsessions Zesty Lemon & Mandarin

Så ser glassen ut, i alla sin prakt.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.