Fazer Mignon

Fazer Mignon

Fazer Mignon-ägg var helt nytt för Sockerbiten när fenomenet dök upp i år. Men det visar sig att detta kan vara något av det äldsta godiset som finns att köpa än idag. Dessutom har de funnits varje år. Under vilken sten har Sockerbiten legat egentligen?

Nåja, nu har Kioskpiraten i Luleå varit så gulliga att förse Sockerbiten med några ägg för test så även om påsken är över sedan länge är det inget att vänta på, vi knäcker skalet och kör. För det är nämligen äkta äggskal som har tömts på innehåll, tvättats och fyllts med nougatfyllning. Dessutom levereras de till ryska tsarer varje år. Typ.

Förpackningen är lyxig och alla skal är intakta. Äggen är massiva men lättare att skala än något löskokt dito. Inuti finns en solid massa av hasselnötschoklad, eller vad man ska kalla den. Den smakar tydligt av nötter, likt en stelnad Nötcréme eller Nutella. Ganska fet och smörig och sockrig. Ett helt solitt ägg blir snabbt massivt att försöka trycka i sig i en sittning.

Fazer Mignon är helt okej men är kanske mer en snygg och rolig grej. Vi får hoppas att de två miljoner äggen som töms varje år tas tillvara, kanske blir de världens största maräng.

Vad kostar Fazer Mignon och var köpet jag det?

Pris ca 40-50 kr/st.
Inköpsställe: Kioskpiraten
Rekommendation: Kul överraskning i nästa års påskägg kanske?

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Fazerägg

Äggskalet har knäckts!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.